ORGANISEER ZELF!

Welkom op de Hoe-organiseer-ik-zelf-een-competitie-pagina!

1. Overleg met de delegate

Er bestaat helaas geen screening om te zien of je een goede organiasator bent, wel is het belangrijk dat je oud genoeg bent, als je jonger bent dan 16 jaar wou ik je zowizo niet aanraden om een competitie te organiseren. Als je nog jong bent, (eigelijk ook als je al zat ouder bent, maar dat moet je zelf weten) raad ik je aan om minstens 1 mede-organiasator te zoeken, al dan niet met organisatie-ervaring. Ook positief is als je zelf al vaak deelnam aan competities.

Als je denkt een goede organisator te zijn ga je sturen naar de delegate (Geert Bicler). Hiermee ga je bekijken wat de mogelijkheden zijn, of je kan organiseren, wanneer je kan organiseren, ...

2. Locatie

Heb je toelating van de delegate om te organiseren? dan ga je op zoek naar een geschikte locatie. Wat is er belangrijk bij het vinden van een goede locatie? Eerst en vooral zoek je een locatie die gemakelijk te bereiken is met openbaar vervoer vooral bus en trein zijn belangrijk, een goede bereikbaarheid van vlieghaven is een pluspunt. Dan is het ook nog fijn dat je een gratis/goedkope slaapplaats kan voorzien of dat er goedkope hotels/herbergen in de buurt zijn. De prijs is natuurlijk ook belangrijk, je wilt natuurlijk niet te duur gaan zant voor de meeste competities in Belgie betaal je 8/15 euro en voor een eerste competitie kan je rekenen op zo´n 30-40 deelnemers, nadien (of gewoon met wat geluk bij je eerste keer) op zo´n 40-50 deelnemers.

Voor de data voor je wedstrijd bekijk je best dat je de dag voordien vrij bent en de zaal kan klaarzetten liefst ben je ook vaak vrij tijdens de week vooraf omdat er wel wat voorbereidingwerk bij komt. 

 

3. Aankondiging

Belangrijk is dat je, voordat je de competitie wil laten aankondigen, een schema hebt, dat de zaal geboekt is, een website hebt met informatie zoals schema, prijzen, ...

Dit stuur je allemaal door naar de delegate, deze gaat de wedstrijd aankondigen met deze informatie.

 

4. Cubecomps

Cubecomps is zeer handig in gebruik en gebruikt voor heel wat competities. Cubecomps wordt ook heel vaak geupdate. Als je graag gebruik maakt van Cubecomps dan voeg je Luis Iáñez toe op facebook en stuur je hem een berichtje met de naam van je wedstrijd en je vraagt of hij voor jou een cubecomps pagina wilt aanmaken. Je krijgt dan van Luis veel info om je cubecomps pagina er mooi uit te laten zien.